Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی طی ماه های اخیر مباحثی پیرامون بازگشت شرکت هپکو به دولت و واگذاری آن به مجموعه ی «ایمیدرو» مطرح می شد اما در روزهای گذشته ناگهان دولت این شرکت را بابت طلب خود به سازمان تأمین اجتماعی به هلدینگ «شستا» واگذار کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ روز چهارشنبه ۱۸ تیر هیئت دولت با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر واگذاری ۳۲ هزار میلیارد تومان سهام شرکت‌های دولتی در تأدیه بدهی‌اش به سازمان تأمین اجتماعی موافقت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام این خبر گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت که با پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی صادر شد، بخشی از سهام دولت در ۹ شرکت مهم دولتی به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شد.

تمام این سهام تقریباً غیر مدیریتی است که بخشی از سهام شرکت دخانیات ایران، شرکت آلومینیوم جنوب، پتروشیمی دماوند، تولید تجهیزات سنگین هپکو، توسعه گردشگری، پالایشگاه نفت امام خمینی شازند، آلومینیوم جاجرم، طلای زرشوران و ماشین‌سازی تبریز جمعاً به میزان ۳۲ هزار میلیارد تومان با این مصوبه در اختیار سازمان تأمین اجتماعی و مجموعه ی «شستا» قرار می‌گیرد.

«شستا» شرکت هلدینگ سرمایه‌گذاری متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است که در زمینه مدیریت سرمایه‌گذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکت‌ها، فعالیت می‌کند و ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ ده درصد از سهام آن برای اولین بار در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد.

اما قابل تأمل است که واگذاری این سهام به شستا در حالی اتفاق می افتد که روحانی در اسفندماه سال ۹۷ خطاب به مسئولین وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی گفته بود: «باید صرفاً به شرکت‌های شستا نظارت کرد و آن‌ها را واگذار کرد. حتی اگر بخش خصوصی می‌تواند به‌درستی شرکت‌ها را به سوددهی برساند باید به آن‌ها مجانی واگذار کنیم.»

نامی که در این بین بیش از همه بحث بر انگیز است نام شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو است، شرکتی که تجربه دو خصوصی سازی شکست خورد را در کارنامه دارد و اخیرا بحث بازگشت مجدد آن به دولت و واگذاری ان به مجموعه ی «ایمیدرو» بصورت جدی مطرح شده بود اما حالا حرف از انتقال سهام مالکیتی آن به سازمان تأمین اجتماعی به عنوان رد دیون دولت به این سازمان مطرح است.

حال در شرایطی که دولت روحانی بر واگذاری شستا و شرکت‌های تابعه آن حتی به‌رایگان اصرار می‌کند و سازمان تأمین اجتماعی برای وصول مطالبات خود و پرداخت مستمری بازنشستگان این سازمان مجبور به واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه شستا است آیا تضمینی بر عدم واگذاری مجدد هپکو توسط این مجموعه وجود دارد؟

 

 واگذاری «هپکو» به «شستا» هیچ توجیهی ندارد و اشتباه است

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیارآفتاب ضمن تائید اخبار مربوط به واگذاری سهام شرکت هپکو به مجموعه‌ی شستا گفت: واگذاری هپکو به شستا اشتباه است و امروز مجموعه‌ای که می‌تواند هپکو را نجات بدهد بخش صنعت و معدن است که کار تخصصی دارد و مطرح‌شدن واگذاری هپکو به شستا که هیچ کار تخصصی مرتبط با هپکو ندارد نمی‌تواند آینده کارگران را تضمین کند و مطمئناً مشکل جدی برای شرکت هپکو ایجاد خواهد کرد.

وی ادامه داد: دولت باید هپکو را در اختیار وزرات صمت و ایمیدرو قرار دهد که بتواند مشکلات نبود کار و بازار را برای این شرکت حل کند، اگر چتر حمایتی وزارت صمتیا وزارت راه و شهرسازی و سازمان همیاری و دهیاری‌های کشور که به تولیدات هپکو نیاز دارند بر سر این شرکت نباشد با مشکل مواجه خواهد بود، پس هیچ توجیهی برای واگذاری هپکو به شستا وجود ندارد و این اتفاق شرایط را بدتر خواهد کرد.

 

تنها راه نجات «هپکو» بازگشت به وزارت صمت و «ایمیدرو» است/نگران شرایط «هپکو» هستیم

ابوالفضل رنجبر نایب رئیس شورای اسلامی کار شرکت هپکو اراک در گفتگو با دیارآفتاب در رابطه با موضوع واگذاری سهام مالکیتی شرکت هپکو به «شستا» و قرار دادن مدیرت در اختیار «ایمیدرو» گفت: ما نگران شرایط هپکو هستیم چراکه با دوگانگی در مدیریت و مالکیت شرکت درنهایت به مشکل خواهیم خورد.

وی در ادمه گفت: این واگذاری به‌صورت رد دیون است و شستا و مجموعه تأمین اجتماعی با وجود طلب زیاد از دولت اما مشکلات مالی هم دارند و این مجموعه مدیریتی نیست و مجبور خواهد بود مدیریت را به بخش خصوصی واگذار کند که درنتیجه تناقض ایجاد خواهد کرد.

نایب رئیس شورای اسلامی کار شرکت هپکو اراک تصریح کرد: در این زمینه کاری از کارگران ساخته نیست و باید نقش نمایندگان مجلس و مسئولین استان پررنگ باشد و اگر بعد از دو بار واگذاری اشتباه به بخش خصوصی سومین بار نیز بخواهد چنین اتفاقی برای شرکت هپکو بیفتد جای تأسف است.

رنجبر افزود: همان‌طور که ۶۸ نماینده از دولت درباره واگذاری هپکو به ایمیدرو درخواست شفاف‌سازی داشتند الآن هم این انتظار را از نمایندگان اراک داریم که نمایندگان مجلس را جمع کنند و یک نامه به دولت بزنند، حتی از نماینده ولی‌فقیه در استان درخواست داریم چراکه ایشان در مقابل واگذاری پالایشگاه شازند به بخش خصوصی هم ایستادگی کردند.

این فعال کارگری با اشاره به بی تفاوتی مسئولین به درخواست های کارگران گفت: کارگران شرکت و ما به‌عنوان نماینده خسته شده‌ایم چراکه هر چه در جلسات راهکارها و نظرات کارشناسان را ارائه می‌دهیم و مسائل را مطرح می کینم در عمل اتفاقی نمی‌افتد.

نایب رئیس شورای اسلامی کار شرکت هپکو اراک اظهار داشت: تنها راه نجات هپکو بازگشت به وزارت صمت و مجموعه‌های «ایدرو» یا «ایمیدرو» است که نظر بر ایمیدرو است و علیرغم اینکه نظر قوه قضائیه و ریاست آن نیز بر واگذاری شرکت هپکو به ایمیدرو بود ولی دولت تصمیم خود را می‌گیرد و دراین‌بین فقط به طلب تأمین اجتماعی نگاه میکند اما کارگر بلاتکلیف شرکت هپکو دیده نمی‌شود.

 

واگذاری «هپکو» به «شستا» نشانه بی تدبیری دولت

سیدامیر میرناصری، یکی از فعالان کارگری شرکت هپکو نیز در توییتی از واگذاری ناگهانی این شرکت به هلدینگ سازمان تامین اجتماعی خبر داد و نوشت: از بی برنامگی وبی تدبیری دولت همین بس که پس از ماه‌ها برنامه ریزی و هیاهوی تبلیغاتی و رسانه‌ای برای واگذاری هپکو به ایمیدرو، ناگهان امروز خبر واگذاری هپکو به تامین اجتماعی (شستا) بابت بدهی دولت به وزارت کار داده شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سازمان تأمین اجتماعی واگذاری هپکو شورای اسلامی شرکت هپکو بر واگذاری بخش خصوصی سهام شرکت مجموعه ی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۸۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد

به گزارش "ورزش سه"، در روزهای اخیر مطالبی درباره دخالت و اعمال نظر مدیران باشگاه پرسپولیس در تخصیص سهام ترجیحی به کارکنان و پیشکسوتان باشگاه منتشر شده است.

در این ارتباط باشگاه پرسپولیس در اطلاعیه‌ای نوشت: "مطابق ماده ۱ آیین‌نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی، حداکثر ۵ درصد از سهام شرکت می‌تواند در قالب فروش سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان شرکت واگذار شود.

مواد قانونی در این ارتباط وجود دارد و در دسترس عموم است. تاکنون ۹۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب عرضه بلوکی و عرضه عمومی از محل افزایش سرمایه به بخش خصوصی واگذار شده است.

درخواست برای تخصیص سهام ترجیحی به اعضای باشگاه (حداقل دارای یک سال سابقه بیمه‌ای نزد باشگاه) نیز انجام شده است و سازمان خصوصی‌سازی سقف سهام اعطایی به هر فرد را مشخص می‌کند. در این ارتباط سازمان خصوی‌سازی افراد شاغل در باشگاه با حکم مشاور را نیز اصلا در زمره کارکنانی که به آن‌ها سهام تعلق می‌گیرد قرار نداد.

حسب اطلاع این باشگاه با توجه به حضور شرکت پیشکسوتان کهن و با تصمیم مقام‌های ذی‌ربط، امور سهام مربوط به پیشکسوتان نیز از آن طریق در حال پیگیری است و تاکنون در خصوص اسامی و نحوه شناسایی پیشکسوتان، مکاتباتی با باشگاه صورت نگرفته است.

در نهایت تصمیم‌گیری درباره سهم‌بندی و نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان، سازمان خصوصی‌سازی و هیئت واگذاری است. باشگاه پرسپولیس نیز مانند تمام مراحل قبلی، مجری دستورالعمل ابلاغی در جهت انجام تکالیف مربوط به خود خواهد بود."

دیگر خبرها

  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • تمجید سخنگوی دولت از بانوی ورزشکار ایرانی بابت رکوردشکنی در آسیا
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد
  • ۱۶۱ هزار میلیارد تومان یارانه برای نان
  • اقبال بازارهای جهانی به محصولات دانش‌بنیان ایران