Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرده که برای پرداخت بدهی‌های بانکی و مالیاتی و حقوق کارکنان هپکو حدود ۱۱۹۸ میلیارد تومان از این شرکت طلب دارد و قصد دارد آن را با سهام مس طارم و مایملک این شرکت تسویه کند. آیا تأمین اجتماعی قصد خروج از هپکو دارد؟

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * دولت دوازدهم در تیرماه ۹۹ تصمیم گرفت که سهام عمده هپکو را در ازای بخشی از طلب هایش به سازمان تأمین اجتماعی بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن زمان ۵۵ درصد سهام این شرکت به ارزش ۵۶ و ۱۸۰ میلیارد ریال به تأمین اجتماعی واگذار شد.

 

البته مأموریت‌هایی هم از سوی دولت برای مالکیت بر هپکو برای سازمان تأمین اجتماعی مشخص کرد؛ مثلا اینکه این سازمان موظف بود ۱۷ درصد از سهام هپکو و دیگر شرکت‌های موضوع مصوبه هیات وزرا را تا پایان سال ۹۹ به بخش غیردولتی واگذار کند و اگر در مهلت مقرر این امر محقق نشود، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز است که نسبت به واگذاری مازاد بر ۱۷ درصد اقدام کند. در هپکو تأمین اجتماعی می‌بایست حدود ۳۸ درصد سهام به بخش خصوصی واگذار می‌شد که پس از حدود یک سال و نیم که از این مصوبه می‌گذرد، هنوز واگذار نشده. یعنی ۵۵ درصد سهام هپکو در اختیار تأمین اجتماعی مانده است.

 

وظایف تأمین اجتماعی در هپکو

تأمین اجتماعی تیم مدیریتی به هپکو اعزام کرد. البته کار اصلی به دوش گروه متخصص و مدیرانی بود که به هپکو بازگشتند و در دوران طلایی این شرکت، نقش مهمی ایفا کرده بودند. همان زمانی که پروژه سرن در سالن‌های تولید هپکو اجرا می‌شد یا ۲۰۰۰ خودروی راهسازی در انبار‌های این شرکت ذخیره شده بود.

 

تأمین اجتماعی وظیفه دیگری هم در هپکو داشت؛ ایجاد زمینه‌های لازم برای بازگرداندن تولید به سالن‌های این شرکت. اولین مساله، تهاتر بدهی‌های این شرکت بود. شاید بتوان گفت که بزرگترین طلبکار هپکو، بانک ملی بود. دولت دوازدهم در توافقی به تأمین اجتماعی و در ازای بخش دیگری از بدهی‌های خود به این شرکت، بدهی هپکو به بانک ملی را بخشید و به این صورت، هپکو از طوق بیش از هزار میلیارد تومان بدهی آزاد شد.

 

مطالبه سهام مس طارم از هپکو

پس از آن کم کم این شرکت در مسیر تولید گام برداشت، قرارداد‌هایی با شرکت‌های خارجی و داخلی بست و سرمایه جذب کرد. در این مسیر مشکلاتی بیرونی، مانند واردات خودرو‌های سنگین معدنی هم وجود دارد که همچنان در مسیر تولید هپکو سنگ اندازی می‌کند. اما یک مساله داخلی جدید در هپکو سربرآورده است. سازمان تأمین اجتماعی قصد دارد سهام هپکو در مس طارم را به نام خود بزند.

 

بیشتر بخوانید:

آیا سازمان‌های نظارتی از دخل و خرج هپکو خبر دارند؟ / تکلیف سهام هپکو در مس طارم چه شد؟ خنجر از پشت واردات چی‌ها به پیکره بی جان هپکو / دامپتراک‌هایی وارد می‌شود که هپکو توان تولیدشان را دارد بی‌توجهی به ریشه‌یابی مشکلات هپکو، موانع جدی تری بر سر راه این شرکت ایجاد می‌شود پژمانفر: مساله هپکو در کمیسیون اصل ۹۰ بررسی می‌شود / پرونده حسابرسی از سهامداران سابق هپکو روی میز نمایندگان مجلس

در خرداد امسال، زمانی که هنوز مصطفی سالاری رئیس سازمان تأمین اجتماعی بود و البته به امضای مهرداد محقق زاده، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری این سازمان به مدیرعامل هپکو ارسال شده که موضوع آن «نحوه تسویه مطالبات سازمان از شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو» است.

۲۵ درصد سهام مس طارم متعلق به هپکو است. سود هپکو از این سهام در پایان سال مالی ۱۳۹۸ بیش از ۹۳۷ میلیارد ریال برآورد شده است.

 

تأمین اجتماعی در این نامه خواسته‌های دیگری هم دارد؛ از مدیرعامل هپکو خواسته تا گزارشی از اقدامات انجام شده برای افزایش سرمایه شرکت را ارائه دهد. فهرستی از دارایی‌های هپکو به همراه قیمت گذاری آن‌ها برای واگذاری و انتقال به سازمان تأمین اجتماعی هم از دیگری خواسته‌های مطرح شده در این نامه است.

 

طلب ۱۱۹۸ میلیارد تومانی تأمین اجتماعی از هپکو

در دستور جلسه سازمان تأمین اجتماعی میزان بدهی هپکو به این شرکت حدود هزار و ۵۶ میلیارد تومان ذکر شده که از سوی این سازمان «به دلیل استفاده شرکت هپکو و شرکت‌های تابعه آن از ظرفیت بند "و" و تبصره ۵ قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور از طریق صدور اوراق تسویه خزانه نوع اول و نوع دوم از محل مطالبات سازمان از دولت و نیز سایر مبالغ پرداختی سازمان به شرکت مذکور از جمله بابت پرداخت حقوق کارگران شرکت هپکو به مبلغ ۸۰ میلیارد تومان» در این شرکت هزینه شده است.

 

برآورد نهایی تأمین اجتماعی از بدهی هپکو به این شرکت حدود هزار و ۱۹۸ میلیارد تومان اعلام شده و در جلسه در سازمان تأمین اجتماعی تصمیم گرفتند ۴۵ درصد این بدهی را با واگذاری سهام مس طارم، زمین در اراک، ساختمان هپکو در تهران و سایر املاک و ساختمان‌های این شرکت که قابلیت انتقال به سازمان دارد، تسویه شود.

حالا دولت تغییر کرده و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی هم میرهاشم موسوی است. جلساتی در هپکو درباره این موضوع تشکیل شده، اما فعلا این موضوع از سوی تأمین اجتماعی مسکوت مانده است. شاید بد نباشد درباره واگذاری ۳۸ درصد سهام مازاد هپکو که باید تا آخر سال ۹۹ به بخش خصوصی واگذار می‌کرد، سوالاتی از این سازمان بپرسیم. آیا قرار است همچنان ۵۵ درصد سهام هپکو در اختیار تأمین اجتماعی بماند؟ افزایش ارزش سهام این شرکت در بازار بورس آیا جبران هزینه‌های سازمان را نمی‌کند؟ یا این سوال مهم که آیا تأمین اجتماعی از حمایت از هپکو خسته شده و قصد دارد قبل از آنکه این شرکت به سوددهی برسد، هزینه‌های خود را از اموال و تجهیزات آن بردارد یا تأمین اجتماعی قصد دارد این شرکت عظیم تولیدکننده ماشین آلات را که در حال بازگشت به روز‌های اوج خود است، به طور کامل متعلق به خود کند؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پرونده هپکو تهاتر بدهی هپکو سازمان تأمین اجتماعی حسابرسی هپکو سازمان تأمین اجتماعی تأمین اجتماعی قصد تأمین اجتماعی میلیارد تومان سهام هپکو درصد سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۱۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد چکشیان در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه کرج ضمن تبریک هفته کار و کارگر با اشاره به دیدار ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از کارگران سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در جمع کارگران به تمایز نگاه اسلام با نگاه‌های موجود و رایج در دنیا به کارگر اشاره کردند و فرمودند که اسلام برای کار و کارگر ارزش ذاتی قائل است.

وی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) بر دستان کارگران بوسه می‌زدند و این نمادی در فرهنگ اسلامی است که ارزش و جایگاه کارگر را نشان می‌دهد، مطرح کرد: یکی از موضوعات مورد اشاره در این دیدار نقش کارگران در تحقق شعار سال بود که در این رابطه مقام معظم رهبری فرمودند که جهش تولید با مشارکت مردم امکان پذیر است تا شاهد رشد اقتصاد باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری مهمترین راهبرد برای حل مسائل اقتصادی کشور جهش و رشد تولید است، عنوان کرد: با جهش تولید، ثروت تولید و توزیع و موجب برقراری عدالت می‌شود و این دو مورد عوامل اصلی حل مسائل اقتصادی جامعه هستند اما بدون مشارکت مردم، جهش تولید محقق نمی‌شود.

چکشیان با اشاره به نقش مردم و کارگران در ارزش آفرینی و تلاش و مشارکت در تولید بیان کرد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، جامعه کارگری حدود ۱۴ میلیون نفر جمعیت دارد که با احتساب خانواده‌های آنها، این جامعه حدود ۵۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند و اگر حال این جامعه خوب باشد، بی شک حال و اوضاع کشور خوب می‌شود.

وی تأمین امنیت شغلی کارگران، پوشش بیمه‌ای آنها، تأمین ایمنی نیروی کار، ارتقای مهارت‌های شغلی و کشف استعدادهای درخشان جامعه کار و تولید را از جمله محورهای مورد مطالبه و توصیه رهبر به مسؤولان دانست و خاطرنشان کرد: ایشان به جامعه کار و تولید توصیه کردند که قدر کار خود را بدانند و ضمن امانت دانستن کار، در این مسیر اتقان کاری داشته باشند.

تحویل ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه و سازمان‌های تابعه در دولت سیزدهم از تسویه بدهی ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی به شبکه بانکی پس از سال‌ها و بخشودگی حدود ۷۵ هزار مورد جرایم ناشی از بدهی‌های بیمه‌ای بنگاه‌های اقتصادی در راستای حمایت از تولید و حفظ و ایجاد اشتغال خبر داد.

چکشیان با اشاره به اضافه شدن ۱۳ داروی جدید در پوشش بیمه‌ای و راه اندازی حدود ۲۱۲ کلینیک دیابت و فشار خون اظهار کرد: در دولت سیزدهم درمان زوج‌های نابارور به صورت صددرصد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفت و با هوشمندسازی بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی، نسخه نویسی الکترونیک از ۵۲ درصد به ۹۸ درصد تا پایان سال گذشته ارتقا یافت.

وی افزایش حدود ۴۰ درصدی ضریب پوشش بیمه اجتماعی زنان روستایی و عشایر را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و با تاکید بر ضرورت معرفی، تبیین و روایت هنرمندانه این اقدامات به منظور امیدآفرینی در جامعه بیان کرد: تأمین حداقل معاش ۴۰ هزار خانواده دارای فرزند چند قلو و ۲۷۷ هزار بانوی سرپرست خانوار در پوشش سازمان بهزیستی از دیگر اقدامات است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تحویل ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی خبر داد و مطرح کرد: در دولت سیزدهم بیش از دو و نیم میلیون فرصت شغلی ایجاد شده و نرخ بیکاری در کشور یک و نیم درصد کاهش یافته است. از دیگر اقدامات انجام شده در این دولت می‌توان به صدور آنی ۹۵ درصد مجوزهای مشاغل خانگی اشاره کرد.

کد خبر 6089052

دیگر خبرها

  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟
  • اتمام پروژه‌های عمرانی اولویت‌ سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جاری
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • ضریب اشغال بیمارستان سبلان اردبیل به ۸۵ درصد رسید
  • سرپرست بیمارستان خلیج فارس منصوب شد
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۳ کی اعمال می‌شود؟
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد